Božanstveni cheesecake

Keks podloga:

250 g keksa (Petit Beuere, Gran Cereale, McVities…)
2 žlice šećera
125 g maslaca
Žuta krema:

500 g svježeg sira
2 limun
5 žlica šećera
4 jaja
300 g grčkog jogurta
Bijela krema:

pola mahune vanilije i 2 žlice šećera ili 2 vanili šećera
2 kisela vrhnja (400g) ili 400g milerama

Priprema:

Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom – to je postupak koji trebate učiniti ukoliko želite tortu seliti iz kalupa na kojem ste ju pekli na etažer.
Pećnicu stavite da se grije na 250C.
250 g keksa sameljete, ili nadrobite, ili stavite u krpu/vrećicu za zamrzavanje pa ih razvaljate valjkom; šećer i maslac stavite u mali lončić i otopite ih na laganoj vatri, tome dodajte prethodno usitnjenje kekse i sve dobro rukama izmiješajte.
Stavite smjesu u kalup i utisnite da bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
Stavite peći točno 4 minute na 250 stupnjeva C.

Dok se keks podloga peče pripremite žutu kremu:

Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok od 2 limuna, 5 žlica običnog šećera (kako bi mi se sir bolje razradio ja mu dodajem jaja jedno po jedno – dakle: dodam jedno jaje pa ga umiješam, i tako ponavljam postupak dok ne potrošim sva jaja), na kraju dodate grčki jogurt.
Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170 C. Žutu kremu prelije se preko keksi i staviti peći 20 – 25 minuta na 170 stupnjeva C. Protresite kalup lijevo-desno da se krema ravnomjerno rasporedi.

Dok se ta smjesa peče, pripremite bijelu kremu:

Izmiksajte 2 kisela vrhnja ili mileram s pola mahune vanilije i 2 žlice šećera ili 2 vanili šećera
Kada se žuta krema ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i ostavite još sve 5 minuta u ugašenoj pećnici.Torta se mora dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i nakon toga 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja (najbolje preko noći).


Nema komentara:

Objavi komentar