Bounty krema

Sastojci
200 grama slatke pavlake / vrhnja za kolace (double cream)
400 grama grckog jogurta
malo vanilije
40 grama kokosovog brasna (obicni "ribani kokos" iz trgovine)
1 kasika kokosovog ulja
50 grama tamne cokolade (min 70% kakao)
2-3 kasike zasladjivaca *
za posipanje ribani kokos

Priprema
1.U posebnoj posudi umutiti 200 grama slatke pavlake za kolace.
Na laganoj vatri u malenoj serpici otopiti kokosovo ulje i tamnu cokoladu.

2.Pomesati grcki jogurt s zasladjivacem u prahu, malo vanilije i s 40 grama kokosovog brasna.
Dodati umucenu slatku pavlaku i sve izmesati.

3.Pripremiti case ili posudice. Na dno staviti kremu pa preliti sa slojem otopljene cokolade. Neizmence slagati slojeve kreme i otopljene cokolade. Zavrsiti sa cokoladom i gore posuti s kokosovim brasnom.
Deserte dobro ohladiti u frizideru.

4.Od ove smese dobila sam nesto malo vise od 2.5 case deserta. Posto se cokolada svrdne u frizideru treba paziti da se previse cokolade ne zalepi za rub case ili posude.
Otopljenu cokoladu treba vise sipati po sredini.
Za LCHF sam stavila 2 kasike mlevenog eritritola i 1 kasiku stevie u prahu. Naravno ostali mogu koristiti secer u prahu.

Posluživanje
Recept sam pronasla na FB stranici "LCHF recepti, Zoki".
Ovde mozete videti video snimak pripreme ovog deserta.
Ako ste u potrazi za slatkim LCHF receptima pogledajte moju FB stranicu "LCHF poslastice".

Nema komentara:

Objavi komentar