Piškota torta s jogurtom i jagodama

Sastojci
400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica naribane limunove korice
2 Vanilin šećera Dolcela
150 g šećera u prahu
4 čvrsta jogurta (800 ml)
2 vrećice Želatine Dolcela
10 žlica vode
400 g jagoda

Priprema

1.Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.

2.Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.

 3.Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.

4.Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.

5.Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.

6.Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.

Posluživanje

Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.
Savjet
Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.
Tagovi

1 komentar:

  1. Ovde gledamo najbolje recepte: https://www.youtube.com/user/Narkonia

    https://www.youtube.com/user/Narkonia

    OdgovoriIzbriši