Božićni medenjaci


Sastojci
2kg zobenih pahuljica
1 velika staklenka cvjetnog (livadnog) meda
400 g oraha
400 g kikirikija
2 kom Kotanyi mješavina začina za medenjake
2 kom pudinga od vanilije
2 kom Rum šećer Dolcela
2 kom vanilin šećera
800 g svinjske masti
prstohvat soli



Priprema
1.
Zobene pahuljice usitniti u mlincu za kavu.
Samljeti orahe i kikiriki. Sve sastojke izmiješati.
2.
Dodati Kotanyi začine, puding iz vrećice (prah), rum šećer, vanilin šećer, sol i med. Mast otopiti pa dodati smjesi. Sve sastojke dobro izmiješati. Ako primijetite da je smjesa suha slobodno dodajte malo vode (1 dcl).
3.
Od smjese izraditi kalupom zvijezdice. Zvijezdice naredajte na masni papir na tepsiji. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva - 15 minuta.
Posluživanje
Medenjake uvijek radim početkom 12.-og mjeseca tako da možemo uživati u njima tijekom cijelih blagdana, pa iz tog razloga je rađena veća količina. Vi ih dakako možete napraviti manje, pa recimo prepolovite količinu gore navedenih sastojaka. U ovim medenjacima nema bijelog brašna niti šećera, pa bi ih mogli nazvati zdravima.
Ono što je sigurno jest da su vrlo ukusni i mirisni i da ćete u njima uživati!

Sretni blagdani! :)
www.coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar