SASTOJCI
1 batat
3 jaja
3 žlice kokosovog ili bademovog mlijeka
2 žlice maslinovog ulja
7 žličica javorovog sirupa
10 žlica brašna
3 žlice kokosovog brašna
1 žlica praška za pecivo
½ žličice himalajske soli
1 žlica cimeta
1 žličica đumbira
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite 12 kalupa za muffine.
U međuvremenu skuhajte oguljeni batat, izvadite ga iz vode i pustite da se ohladi. Zgnječite batat, dodajte maslinovo ulje, mlijeko i javorov sirup. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke i dodajte u smjesu s batatom. Dobro promiješajte. Ulijte smjesu u kalupe za muffine i pecite 30 do 35 minuta.
Jesu li muffini pečeni, možete provjeriti i uz pomoć čačkalice. Ubodite čačkalicu u sredinu muffina i ako izađe čista, muffini su pečeni.
Ako niste ljubitelji batata, zamijenite ga s bundevom.
Nema komentara:
Objavi komentar