TORTA S PUSLICAMA: Nema pečenja, a gotova za najviše 20 minuta!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g puslica
  • 1 čokolada za kuhanje
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 gr mljevenog keksa
  • 1 margarin,
  • 2 šlag pjene

Priprema:


Keks pomiješati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mlijeka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poredati puslice.
dvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg. Žumanjcima dodati šećer i umutiti. Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to sastaviti u jedno (bjelanjke, žumanjke i čokoladu).

Kada smo to sjedinili, dodati margarin i ponovo umutiti.


Tu smjesu istresti preko puslica. Preko crnog fila staviti šlag pjene. Ukrasiti po želji… a onda uživati.

Nema komentara:

Objavi komentar