ZDRAVSTVENE PREDNOSTI KOJE NAM DONOSE MAČKE


Studija provedena na Univerzitetu u Minnesoti otkrila je da vlasnici mačke imaju između 30 i 40 posto manje šanse da umru od kardiovaskularnih bolesti. Prema studiji, vlasnici pasa nemaju ove pogodnosti.
Posedovanje mačke može pomoći i vašem imunom sistemu. Mačke često znaju kada ste bolesni, i mogu doći i pružiti vam utehu, za koju se zna da jača imuni sistem.
Ako planirate imati bebu, razmotrite da nabavite ljubimca. Mačka vam može pomoći da sprečite alergije kod dece. Neke studije tvrde da novorođenčad koja žive sa životinjama, posebno mačkama i psima, imaju veću verоvatnoću da izbegnu razvijanje alergija.
Mačke snižavaju krvni pritisak. Oni koji poseduju mačke, prema studiji provedenoj na Državnom univerzitetu New York u Buffalu, imaju veću verovatnoću da imaju niži krvni pritisak od onih koji nemaju ove kućne ljubimce.
Neke studije pokazuju da ako imate mačku, možete sniziti trigliceride i samim time pojačati vaše zdravlje. Studija iz 2006. godine, provedena u Kanadi, je pokazala da je posedovanje mačke učinkovitije u snižavanju holesterola od lekova koji su namenjeni upravo za tu svrhu.
Pored gore navedenih prednosti, mačke vam mogu pomoći da smanjite stres, popravite raspoloženje, izborite se sa depresijom i generalno – živite duže.

Nema komentara:

Objavi komentar